pariteicons_f79.png

Dolar Endeksi – Aylık Kapanışa 1.5 Gün Kala, Gözler 102.40’da…

EURUSD paritesini takip edenler Dolar Endeksi’ne de aşınadır. EURUSD paritesi şimdilerde 1.0550 seviyelerinde son zamanların en düşüğünde fiyatlanıyor. Dolar endeksi de 2019 Eylül ayındaki 99.40 seviyesindeki aylık mum kapanışını geçtikten sonra daha da agresifleşti ve şimdilerde 103 seviyesinin üzerine çıktı. Ayın bitmesine 1.5 gün kala 2017 Ocak ayındaki aylık mum kapanışının da üzerinde bir kapanış yapmaya çok yakın. Elbette Cuma günü yani ayın son günü hareketlere bakacağız. Ama 102.40 seviyesi üzerindeki aylık mum kapanışları dolar endeksindeki trendin devamı için önemli olacaktır.

Aynı zamanda 102.40 seviyesi, yine 2017’den gelen downtrend çizgisinin kırılması adına önemli. Aylık grafikte daha net görüyoruz ki, 102.40’ın üzerindeki aylık kapanış, yaklaşık 5 yıllık yatay üçgen yapısını yukarı yönde kıracaktır ve bu teknik olarak dolar endeksinin çok daha yüksek seviyelere çıkmasını beraberinde getirebilir.

Bu hareketi son 1.5 günde ve Mayıs ayının ilk günlerinde (FED toplantı sonuçları 4 Mayıs’da) takip edeceğiz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç