FED Başkanı Powell'ın Para Politikası Mesajları

FED Başkanı Powell'ın Para Politikası Mesajları

FED Başkanı Powell, Wall Street Journal’ın etkinliğinde konuştu. Konuşmadan önemli notlar şu şekilde;

*Büyüme performansının, geçen yıl gördüğümüz yüksek seviyelerden aşağı indiğini göreceğiz.
*FED’in gelecekteki iki toplantıda 50 baz puanlık artış hamlesi için büyük bir fikir birliği var.

*Enflasyondaki baskıların azaldığını görmek için net ve ikna edici kanıtlar görmemiz gerekiyor. Bunu görmezsek daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek. Enflasyon baskıları azalırsa daha ılımlı hareket edebiliriz.

*Ekonomi, daha sıkı para politikasına dayanacak şekilde güçlü konumlandı.
*Çin’in durumunun ve Ukrayna savaşının etkilerini yakından izliyoruz.

*Faiz oranlarındaki “nötr” ve “sıkı” seviyelerin neresi olduğunu bilmiyoruz. Gerekirde “nötr” faiz oranlarının ötesine geçmekte tereddüt etmeyeceğiz, enflasyondaki baskılar geçene kadar.
*Fiyat istikrarı olmadan ekonomi kimsenin işine yaramaz, ancak bunun reçetesi biraz acı olabilir.

Powell’ın açıklamalarındaki esnasında koyulaştırdığımız ifadeler sebebiyle riskli varlıklar ılımlı bir şekilde geriledi. Ancak dediğimiz gibi bu ılımlı kaldı ve sonra tekrar tepki verdi. Çünkü Powell’ın her iki ihtimali de dile getirmesi FED sıkılaşma politikasında bir açık kapı ihtimalini her zaman açık bırakıyor. ABD Doları’da yine bu yorumlar sebebiyle hafif yükselse de sonra aldığını geri verdi.

ABD 2 ve 10 yıllık tahvil faizleri de konuşma sonrası yükseldi. 10 yıllık tekrar %3’e dayandı. Bu tarafta bir geri çekilme yok ve enflasyonist baskıların sürmesi sebebiyle %3’e yakın.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç