pariteicons_f81.png

Doğalgaz CFD – Arz Kesintileri Şimdiden "Kış Aylarını" Düşündürüyor…

Doğalgaz fiyatları Temmuz başından bu yana neredeyse ara vermeden yükselmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde Rusya şirketi Gazprom’un doğalgaz konusunda Avrupa’yı sıkıştırması, arzın kısılması, fiyatların daha büyük hızla yükselmesine sebep oldu. Avrupa’nın kış ayları için faha fazla alım yapabileceği endişesiyle, Güney Kore ve Japonya da doğalgaz alımlarını hızlandırmış durumda. Bu da elbette fiyatların hızla artmasıyla sonuçlanıyor. Elbette doğalgaz sadece ısınmak için, sanayi tarafında ve elektrik üretiminde de ülkelerin ihtiyaç duyduğu bir meta. Dolayısıyla olası bir panik fiyatların daha da yukarı tetiklenmesini beraberinde getirebilir.

Doğalgaz vadeli kontratlarına baktığımızda vadeler arası fiyat farkının Eylül’den Ocak ayına kadar sıralı vadelerde yukarı hareket ettiği görülürken, Şubat 2023 kontratı itibariyle fiyatlarda gerileme var. Şuan en hızlı negatif fark ise kış aylarının sona ereceği 2023 Nisan kontratı itibariyle görülüyor. Bu resme baktığımızda kış aylarında mevcut durumdan ötürü fiyatları yukarı yönde iten bir spekülasyon varken, ilkbahara geçilen zamanlarda yukarı yönlü baskının azalabileceğini öngörebiliriz. Ancak vadeler arasındaki farkı yakından takip etmekte fayda var.

Doğalgaz vadelilerine teknik olarak baktığımızda 9.663/5.325 düşüşünün Fibo 78.6’dan fazlası düzeltilmiş durumda. Günlük ve dört saatlik göstergeler aşırı alıma geçse de negatif uyumsuzluk şimdilik gözükmüyor.

8.980 direnci üzerinde günlük mum kapanışı bizi 9.673 zirvesine götürebilir. Bu zirvenin üzerinde ise 9.663/5.325 düşüşünün yukarısındaki Fibonacci alanlarını yeni direnç hattı olarak ele alacağız.

Burada trend takibi için 8 günlük ortalamayı (8.001) izlemeye devam ediyoruz. Olası düşüşlerde bu hat ana destek konumundadır. Gün içi kar satışlarında ise dört saatlik grafikte 21 birimlik ortalamayı izleyebiliriz. Bu ortalama altında gün içi yükselişler duraksayabilir, zayıflayabilir. Ancak 8 günlük ortalama kırılırsa da bir biri ardına gelen günlük düşüşlerin başlangıcı olabilir.

7.517 seviyesi haftalık bazda ilk destektir.

Destekler: 8.727 – 8.353 – 8.001 – 7.517

Dirençler: 8.980 – 9.167 – 9.376 – 9.663

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç