pariteicons_f63.png

Buğday CFD – Yıl İçi Coşkunun Ardından 2 Yıllık Nizami Trende Düzeltme Yaptı…

Buğday bu yılın en çok konuşulan metalarından biri oldu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgale kalkışması, buğday üretiminde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Ukrayna için felaket olurken buğday fiyatlarının da hızla yükselmesine sebep olmuştu. Savaşın resmen başladığı hafta 815 $ olan kontrat fiyatı hızla 1362 $’a kadar yükselmişti.

Bu denli sert fiyat hareketinin ardından benzer hızla kar satışı gördük. Sert yükseliş, yerini kademeli şekilde A-B-C  düzeltme dalgasına çevirdi ve geçtiğimiz hafta itibariyle düzeltmenin C dalgasıyla fiyatlar iki yıllık trend çizgisine geri döndü.

Bu hafta hafif bir tepki var. Genel olarak 770 bölgesine denk gelen bu bölge kritik bir destek hattıdır. Eğer bu seviye ve 2020 Mayıs’dan gelen trend kırılırsa düzeltme hareketi, yani satışlar, daha da derinleşebilir.

Bu hafta tepki var ancak bir miktar cılız. Alıcıların tekrar güçlenebilmesi için 855 $’ın üzerinde haftalık mum görmemiz gerekebilir. 770 – 850 arasındaki bölge ise nötr bölge olarak görülebilir ve buradaki fiyat hareketleri takip edilebilir.

Elbette teknik anlatım ile birlikte, temel tarafta hali hazırdaki Ukrayna Rusya savaşının durumunu takip etmekte fayda var.

Destekler: 770 – 737 – 705

Dirençler: 815 – 850 - 900

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç