pariteicons_f21.png

Bakır CFD (HG) - Üçgen Formasyonunun Kırılımı Yön Tayini Açısından Önemli Olabilir…

Yılı üçüncü çeyreği başından bu yana satış baskısı altında olan vadeli bakır fiyatları 6 aylık düşüş serisi ardından ekim ayında toparlamaya çalışıyor ancak hala mart ayında gördüğü son zamanların en yüksek zirvesi olan 503$ seviyesinin %30 altında fiyatlıyor. Global piyasada artan durgunluk korkusu ekonomik aktiviteyi ve endüstriyel girdilere yönelik talep tahminlerini düşürürken artan enflasyon karşısında Fed Başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaşma yönlü hamleleri kırmızı metal üstünde baskı unsurları olarak ön plana çıkıyor.

Teknik açıdan bakıldığında, geçtiğimiz hafta 100 aylık üssel hareketli ortalaması olan 328 bölgesi ve üçgeni formasyonun alt bandı yakınlarında alımlarla karşılaşan ve haftayı artıda kapatan Bakırda yukarıda 350 ve bu ay içerisinde gördüğü en yüksek seviye olan 359 bandı ilk direnç bölgeleri olarak izlenebilir. 359 bandına yönelim aynı zamanda içerisinde seyrettiği üçgenin kırılımını da gündeme getirebilir ve yön tayini açısından önemli olabilir. Diğer yandan Kırımızı metalde satış baskısının yeniden ön plana çıkması durumunda 100 aylık ortalaması öncesi 339 bandı  ara destek bölgesi olarak izlenebilir.


Destekler: 339-328-313
Dirençler: 350-359-369




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç