pariteicons_f63.png

Buğday CFD – Rusya’nın Tahıl Koridorundan Çekilmesiyle Fiyatlar Yukarı Çıktı...

Geçtiğimiz haftalarda trend takibi için izlediğimiz 21 günlük ortalamayı kırdıktan sonra adım adım 815 desteğine geri çekilmekteydi. Ancak hafta sonu, Rusya’nın Karadeniz’deki tahıl anlaşmasını tek taraflı askıya alma kararı bu hafta Buğday vadeli işlemlerinde fiyatın yukarı yönlü gapli açılmasına sebep oldu ve şimdilerde 875 desteğinin, 21 günlük ortalamanın üzerinde fiyatlanıyor. Rusya’nın anlaşmadan çekilmesinin gıda konusunda sıkıntılar yaratacağı aşikar. Temel tarafta eğer Rusya tekrar anlaşmaya yanaşmazsa fiyatları yukarı yönde itici bir etki oluşturabilmesi muhtemel. Buradaki haber akışını dikkatli takip etmek gerekecek. İki hafta içinde Bali’de yapılacak G20 toplantısında bu gerilim ve anlaşmazlığın azalması için bir çaba gösterilebilir.

Diğer yandan bir diğer önemli buğday ihracatçısı Avustralya’da da sel ve fırtınalar sebebiyle buğday üretim hacminde daralma söz konusu olduğu haberleri geliyor.

Teknik olarak baktığımızda, haber etkisiyle birlikte yukarı yönde zıplayan fiyatlar şuan 21 günlük ortalamanın hemen üzerinden destek alma çabasında. Bu ortalama üzerinde pozitif yönlü hareketlerin de devamı gelebilir. Teknik olarak bu takip edilecek. Olası ataklarda haftalık ana direnç ilk olarak 945 bölgesidir.

Destekler: 875 – 844 – 815

Dirençler: 907 – 945 – 972

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç