Avrupa Merkez Bankası, Şahin Tavrını Şüpheye Yer Olmayacak Şekilde Sürdürüyor...

Avrupa Merkez Bankası, Şahin Tavrını Şüpheye Yer Olmayacak Şekilde Sürdürüyor...

*Global piyasalarda FED’in Şubat ayında 25 baz puan faiz artışına doğru evrilmesi, yani ayağını gazdan çekmesiyle, bahar havası ortamı oluşmuş gözüküyor. ABD borsa endeksleri arka arkaya gelen kazançlarla 6 haftanın en yükseğine çıkmış durumda.

Aynı şekilde kripto para piyasasının genel piyasa değeri de bu sabah itibariyle tekrar 1 trilyon $’ın üzerine çıktı.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %3.5 bölgesinde kalmaya devam ediyor. Bu tahvil faizinin daha da yukarılara gidip gitmemesi için şuan bulunduğu bölge oldukça önemli bir direnç noktasıdır.

*Asya seansında Japonya tarafından İmalat ve Hizmet PMI endeksleri açıklandı. Ocak ayına ait öncü İmalat verisi 50’nin altında (negatif) gelmeye devam etti ve 48.9 olarak açıklandı. Hizmet PMI verisi ise bir önceki aya göre iyileşti, 52.1 ile pozitif bölgede gücünü korudu.

*Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, yabancı yatırımcılar için yatırımı kolaylaştırmak için bu yıl yerel borsadaki bir dizi düzenlemeyi kaldırmayı planlıyor.

*Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, dün akşam yaptığı konuşmada şahin tonunu sürdürmeye devam etti. Enflasyonun Avrupa’da yüksek kalmaya devam ettiğini dile getirdi. Enflasyonun mutlaka düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak hedeflere ulaşılmasının önemli olduğunu vurguladı. Diğer Avrupa Merkez Bankası yetkilileri de 2 Şubat toplantısı öncesi 50 baz puanlık faiz artışından bahsettiler ve bu ihtimal şuan piyasada %90 olarak fiyatlanıyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın 12.45’de Zagreb’de bir konuşması daha olacak.

*7 Şubat’da gerçekleşecek Avustralya Merkez Bankası toplantısında politika faizinin 25 baz puan artışı konuşuluyor.

*Günün Verileri

Almanya – İmalat ve Hizmet PMI Endeksleri (Ocak-öncü)

Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Endeksleri (Ocak-öncü)

İngiltere - İmalat ve Hizmet PMI Endeksleri (Ocak-öncü)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç