Küresel Piyasalarda PMI Verilerini Takip Ettik...

Küresel Piyasalarda PMI Verilerini Takip Ettik...

*Almanya’da GFK tarafından yayınlanan, Şubat ayına ait Tüketici Güven Endeksi -33,9 olarak açıklandı. Geçtiğimiz ay ise -37,6 olarak açıklanmıştı. Tüketici Güveni negatif seyrine devam etse de arka arkaya 4 aydır iyileşme yolunda devam ediyor.

*Almanya'da takip ettiğimiz bir diğer önemli veri olan Ocak ayına ilişkin İmalat PMI 47.9 düzeyindeki beklentinin altında kalarak 47.0 düzeyinde geldi. Hizmet PMI da beklenti üzerinde gelerek 50.4'e yükseldi.

*İmalat ve Hizmet PMI verileri Euro Bölgesi'nde de beklentinin üzerinde gelerek sırasıyla 48.8 ve 50.7 düzeyinde gerçekleşti. Verilerin 48.5 ve 50.2 seviyesinde gelmesi tahmin ediliyordu. Veriler her ne kadar beklentinin üzerinde gelse de İmalat PMI'ın 50 seviyesinin altında kalması sektörde küçülme olduğunu gösteriyor.

*İngiltere'de açıklanan PMI verileri ise karışık geldi. İmalat PMI 45.3'den 46.7'ye yükselirken, Hizmet PMI 49.9'dan 48.0'a geriledi. Verilerin sırasıyla 45.5 ve 49.9 düzeyinde gelmesi bekleniyordu.

*Günün son PMI verileri ise ABD’de açıklandı. ABD’de Ocak ayına ilişkin Hizmet ve İmalat PMI beklentinin üzerinde gelerek sırasıyla 46.6 ve 46.8 düzeyinde gerçekleşti. Bir önceki veriler ise 44.7 ve 46.2 seviyesindeydi. İyileşme gösteren veriler sonrası Dolar Endeksi değer kazandı.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç