ABD’deki Bankacılık Krizinin Ardından Credit Suisse Piyasalarda Panik Yarattı…

ABD’deki Bankacılık Krizinin Ardından Credit Suisse Piyasalarda Panik Yarattı…

*Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, merkezi yönetim bütçe dengesi Şubat ayında 170.56 milyar TL açık verdi. Böylece bütçe dengesi, 2023 Ocak ve Şubat aylarında toplam 202.80 milyar TL açığa ulaştı. Kur Korumalı Mevduat sisteminin bütçeye maliyeti Şubat ayında 632 milyon TL oldu. 2022 yılı itibariyle toplam maliyeti ise 94.7 milyar TL’ye ulaştı.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB), yarın saat 16:15’de faiz kararını açıklayacak. Karar sonrası 16:45’de ECB Başkanı Lagarde açıklamalarda bulunacak. ECB’nin 50 baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor.

*Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi verileri beklenenden olumlu gerçekleşti. Ocak ayında %0.2’lik bir artış olması beklenirken %0.9’luk artış kaydedildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre %0.4’lük artış beklentisinin üzerinde, %0.7’lik artış kaydedildi.

*ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından Avrupa’da da tehlike çanları Credit Suisse tarafından geldi. Credit Suisse’in en büyük ortağı olan Suudi Ulusal Bankası sermaye artırımına kırmızı ışık yakmasıyla birlikte bankanın hisse senedi fiyatındaki düşüş yüzde 25’e ulaşırken, piyasada genel bir satış baskısı hakim oldu. EURUSD paritesinde 1.0759’dan 1.0561 seviyesine kadar düşüşler yaşandı.

*ABD perakende satışlarında Şubat ayında -0.4% azalma kaydedilirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre 5.39% artış kaydedildi.

*ABD’de üretici enflasyonu beklentilerden olumlu geldi. Üretici fiyatlarının Şubat ayında 0.3% artması beklenirken -0.1% düşüş kaydedildi. Yıllık ise 5.4% beklenti karşılığında 4.6% artış gerçekleşti. Çekirdek ÜFE’nin ise Şubat ayında 0.4% artması beklenirken %0.0 olarak paylaşıldı. Yıllık veri 5.2% beklentisinin altında 4.4% olarak gerçekleşti.  Verilerde yıllık üretici enflasyonu yüksek kalmaya devam etse de aylık bazlı gelişmeler dikkat çekiyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç