TCMB Faiz Kararı 14:00’de Açıklanacak…

TCMB Faiz Kararı 14:00’de Açıklanacak…

*FED’in faizleri beklenildiği gibi 25 baz puan artırmasının ardından yapılan açıklamalarda faizlerin artırılmaya devam edileceği sinyalleri verildi.

*FED faiz kararının ardından bugün, İngiltere Merkez Bankası (BOE), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve İsviçre Merkez Bankası (SNB) faiz kararlarını açıklayacak. SNB’nin 50 baz puan, BOE’nin ise 25 baz puanlık faiz artırımına gidiceği tahmin edilirken, TCMB’nin faizi sabit tutacağı düşünülüyor.

*Goldman Sachs, ons altının önümüzdeki 1 yıl içerisinde 2050 dolar seviyesine yükseleceğini tahmin ediyor.

*Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, "Geçtiğimiz hafta bankalara ilişkin çok fazla belirsizlik vardı. Bugün çok daha iyi durumdayız ve gelecek haftaların nasıl gelişeceğini göreceğiz. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız şey bir finansal kriz değil" dedi.

*ABD Hazine Bakanı Yellen, banka mevduatları konusunda kapsamlı sigorta sağlamayı düşünmediklerini söyledi. ABD bankacılık sistemine güveni güçlendirme kapsamında atılan adımlardan bahseden Yellen, ABD bankacılık sisteminin sağlam olduğuna yönelik ifadelerini yineledi.

Günün Ajandası:
10:00 – Türkiye – Tüketici Güveni
11:30 – SNB Faiz Kararı
13:00 – Euro Bölgesi – Avrupa Liderler Zirvesi
14:00 – TCMB Faiz Kararı
15:00 – BOE Faiz Kararı
15:00 – Bundesbank’tan Wuermeling Konuşma Yapacak
15:30 – ABD – Cari Hesap (4. Çeyrek)   
15:30 – ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları
18:00 – BOE PPK Üyesi Mann Konuşma Yapacak
18:00 – Euro Bölgesi – Tüketici Güveni
18:00 - ECB’den Lane Konuşma Yapacak



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç