Türkiye'de İmalat ve Hizmet Güveni Arttı...

Türkiye'de İmalat ve Hizmet Güveni Arttı...

*Almanya’da bugün açıklanan Mart ayına ilişkin İFO İş Dünyası Endeksi 91.1’den 93.3’e iyileşme gösterdi. İFO ekonomisti tarafından yapılan değerlendirmede ise sanayi sektöründe ihracat beklentilerinin hafif gerilediği, fiyatları yükseltmek isteyen işletmelerin oranının düştüğü ve Almanya’da kış mevsiminde durgunluk olasılığının azaldığı ifade edildi.

*Türkiye’de bugün Mart ayına ilişkin sektörel güven endeksleri açıklandı. Güven Endeksi inşaat sektöründe 89.8’den, 88.5’e, perakende ticaret sektöründe 123.1’den 117.7’ye gerilerken, hizmet sektöründe 115.5’den 116.8’e, imalat sektöründe 102.4'den 105.2'ye yükseldi. Bu dönemde Kapasite Kullanım Oranı da %75.7’den %74.2’ye geriledi.

*Rusya Devlet Başkanı Putin haftasonu yaptığı konuşmada, Belarus’a taktik nükleer silah yerleştireceklerini ve bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmeden yapacaklarını ifade etti.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç