ECB/Kazimir "Faiz Artışlarına Yavaş Bir Hızda Devam Etmeliyiz"

ECB/Kazimir "Faiz Artışlarına Yavaş Bir Hızda Devam Etmeliyiz"

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Kazimir bugün yaptığı konuşmada, Euro Bölgesindeki mali istikrarı ve fiyatları korumak için adım atmaya hazır olduklarını, enflasyonun uzun bir süre çok yüksek kalacağını düşündüğünü, çekirdek enflasyonun bir sonraki toplantıda ana gündem maddesi olacağını ve faiz artışına yavaş bir hızda devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Diğer bir ECB Üyesi Lane ise bankacılık krizine yönelik endişelerin sınırlı olması durumunda ECB’nin faiz oranını artırması gerektiğini, bankacılık sektöründe tansiyonun yatıştığını ve büyük sorunlar beklemek için sebep olmadığını söyledi.

*İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Bailey yaptığı konuşmada, İngiltere’deki işletmelerin yüksek borç maliyetlerine karşı dayanıklı olduğunu, bankaların geniş likit varlık tamponlarının olduğunu, yatırım fonlarında dayanıklılığın artırılmasına acil olarak ihtiyaç olduğunu ve hanehalkının Aralık ayında düşünülenden daha az stresle karşılaştığını ifade etti.

*Çinli online ticaret şirketi Alibaba 220 milyar düzeyindeki şirket büyüklüğünü 6 birime ayırma kararı aldığını bildirdi. Daha önce Alibaba yönetimine eleştirilerde bulunan Çin Devlet Yönetiminin bu kararı desteklemesi beklendiğinden, Alibaba hisseleri başta olmak üzere küresel endeksler yükseliyor.

*ABD’de dün akşam açıklanan APİ Ham Petrol Stokları 6,076 milyon varil azalış gösterdi. Stokların187 bin varil artması bekleniyordu. Azalan stokların ve küresel endişelerin azalmasıyla da Ham Petrol yükseldi. Bugün 17:30’da resmi ham petrol stoklarının açıklanacağını da hatırlatalım.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç