ABD'de PCE Fiyat Endeksinin Artış Hızı Azaldı...

ABD'de PCE Fiyat Endeksinin Artış Hızı Azaldı...

*İngiltere’de bugün açıklanan 4.çeyreğe ilişkin GSYİH beklentilerin üzerinde gelerek çeyreklik %0.1, yıllık %0.6 büyüme gösterdi. Verinin sırasıyla %0.0 ve %0.4 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. İngiltere’de takip ettiğimiz bir diğer veri olan Konut Fiyat Endeksi ise beklentiden daha azalarak aylık %-0.8, yıllık %-3.1 düzeyinde geldi.

*Türkiye’de bugün takip ettiğimiz Şubat ayına ilişkin İhracatlar 18,64 milyar dolar, ithalatlar da 30.71 milyar dolar oldu. Bu veriler sonrası Ticaret Dengesi de Şubat ayında 12,08 milyar dolar açık verdi. Yılın ilk 2 ayına ilişkin ticaret açığı ise 26,328 milyar dolar oldu.

*Euro Bölgesinde Şubat ayına ilişkin açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık %0.9, yıllık %6.9 artış gösterdi. Bir önceki veri sırasıyla %0,8 ve %8.5 düzeyinde gelmişti. Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz artış sürecinde daha yakından takip ettiği Çekirdek TÜFE ise aylık %1.2, yıllık %5.7 arttı. Bir önceki veri %0.8 ve %5.6 artmıştı.

*ABD'de FED’in faiz artış sürecinde yakından takip ettiği veri olan PCE Fiyat Endeksi açıklandı. PCE Fiyat Endeksi Şubatta aylık %0.3, yıllık %5.0 artış gösterdi. Çekirdek PCE Fiyat Endeksi ise %0.3 ve %4.6 arttı. Verilerin artış göstermesine rağmen yıllık bazda bir önceki verilere göre artış hızında azalma oldu. Bir önceki PCE ve Çekirdek PCE sırasıyla %5.4 ve %4.7 düzeyinde gelmişti. Verilerin artış hızının azalmasıyla da Dolar Endeksinde değer kayıpları oldu.

Günün Ajandası;

-18:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması
-20:00 ABD Petrol Sondaj Kule Sayısı
-22:05 FOMC Üyesi Williams’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç