FOMC Toplantı Tutanakları Açıklanacak...

FOMC Toplantı Tutanakları Açıklanacak...

*İngiltere’de bugün açıklanan Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde gelerek aylık %1.2, yıllık %8.7 artış gösterdi. Verinin sırasıyla %0.8 ve %8.2 artması bekleniyordu. Bir önceki veri de aylık %0.8, yıllık %10.1 artış göstermişti. Çekirdek TÜFE ise aylık %1.3 artarken, yıllık %6.2’den %6.8’e yükseldi. Enflasyon oranları sonrası İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Bailey de yaptığı konuşmada, enflasyonun 2 haneli rakamlardan gerilediğini, enflasyon beklentilerinin aşağı geldiğini ve gelecekteki faiz kararı için verileri izlediklerini söyledi.

*Almanya’da bugün açıaklanan Mayıs ayına ilişkin İFO İş Dünyası Endeksi 93.6’dan 91.7’ye geriledi. Veri sonrası İFO’dan yapılan değerlendirmede, sanayideki beklentilerde güçlü bir çöküş olduğu, yeni siparişlerde ciddi azalma olabileceği, sanayi ihracat beklentilerinin önemli ölçüde düştüğü, faiz artışlarının talebi azalttığı ve ekonominin stagflasyona doğru gittiği ifade edildi.

*Bu akşam 21:00’da FED’in 3 Mayıs’ta yaptığı ve faiz oranını 25 baz puan artırarak %5.25’e yükselttiği toplantıya ilişkin tutanaklar açıklanacak. Bu toplantıda ayrıca bilançonun planlandığı gibi küçültüleceği, enflasyonun yüksek olduğu ve bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğu ifade edilmişti.

Günün Ajandası;
17:30 ABD Ham Petrol Stokları
20:45 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması
21:00 ABD FOMC Toplantı Tutanakları


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç