Güçlü ABD Verileri Piyasadaki Şahin Tonu Tetikledi...

Güçlü ABD Verileri Piyasadaki Şahin Tonu Tetikledi...

*TCMB bugün yaptığı toplantıda %8.50 düzeyindeki politika faizini beklendiği gibi değiştirmedi. Yapılan açıklamada ise tüm politika araç setinin liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceği, uygulanan politikaların desteğiyle enflasyon seviyesinde ve eğiliminde iyileşmelerin devam ettiği ve sanayi üretiminde yakalan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi için finansal koşulların destekleyici olmasının önemli hale geldiği ifade edildi.

*ABD’de bugün takip ettiğimiz 1.çeyreğe ilişkin GSYİH beklentin üzerinde gelerek %1.3 büyüme gösterdi. Ekonominin %1.1 büyüme göstermesi bekleniyordu. Aynı anda açıklanan bir diğer önemli veri olan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ise beklenenden daha az artarak 229 bin kişi düzeyinde geldi. Verinin 250 bin kişi artması tahmin ediliyordu.

Büyüme ve harcamalar verisinin beklenti üzerinde gelmesi ile birlikte Dolar Endeksi güç kazanmaya devam etti. Piyasa bu veriler ile Haziran toplantısında faizlerin sabit kalmasını hala güçlü bir şekilde fiyatlıyor olsa da, Temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artışı yönünde eğilimi arttı. Daha önce faiz indirimi öngörülen Eylül toplantısında ise faizi %5.25-5.50 aralığında bırakılacağı düşünülüyor. Elbette ileriki aylar için çok erken ancak olumlu ABD verileri piyasadaki şahin tonu tetikledi.

*ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy borç tavanına ilişkin yaptığı açıklamada, borç tavanı konusunda bir miktar ilerlemenin sağlandığını, hala çözülmemiş sorunların olduğunu ve bugün bir anlaşmaya varılıp varılmayacağı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç