ABD’de Borç Tavanı Uygulamasında Anlaşmaya Varıldı…

ABD’de Borç Tavanı Uygulamasında Anlaşmaya Varıldı…

29 Mayıs 2023 Pazartesi günü, ABD’deki Memorial Day ve İngiltere’deki banka tatili nedeniyle işlem saatlerinde değişiklik olan enstrümanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://ikonmenkul.com.tr/notification/2023/05/memorial-day/post

*Sadece ABD kamuoyu tarafından değil küresel piyasalar tarafından da yakından izlenen ABD borç limitinin yükseltilmesinde Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasında temerrüde günler kala prensip anlaşmasına varıldı. Anlaşma kapsamında borç limitinin 2 yıllığına artırılması öngörülüyor.

*İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın, hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında perakendecilerden süt ve ekmek gibi temel gıda ürünlerine tavan fiyat uygulanmasını isteyeceği belirtildi. Sunak'ın ekibi bazı temel gıda ürünlerine "mümkün olan en düşük" tavan fiyatın uygulanmasını sağlamak amacıyla bir plan üzerinde çalışmaya başladı.

*FED’den Mester “İnatçı enflasyon ve güçlü tüketici harcamaları Fed’in fiyatları kontrol altına almak için daha fazla faiz artışı yapması gerektiğine işaret ediyor. Açıklanan enflasyon verisi daha fazla yapacak işimiz olduğunu gösteriyor ” değerlendirmesini yaptı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç