Japonya’da İşsizlik, Beklenenden Olumlu Düştü…

Japonya’da İşsizlik, Beklenenden Olumlu Düştü…

*Japonya’da Nisan ayı işsizlik oranı %2.7 beklentisine karşılık %2.6 oranına geriledi. Bir önceki veri %2.8 oranında açıklanmıştı.

*Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda parlamentoda yaptığı konuşmada, “Enflasyon 2023 mali yılının ortalarında büyük ölçüde yavaşlayacak, bundan sonra muhtemelen toparlanacak, ancak belirsizlik yüksek, istikrarlı %2'lik enflasyona ulaşmak için daha gidilecek mesafe olduğu için gevşek para politikası sabırla sürdürülecek.” İfadelerini kullandı.

*Japonya Maliye Bakanı Suzuki yaptığı açıklamada, maliye politikasını uluslararası normlara uygun olarak yönlendirmesi gerektiğini, Maliye Bakanlığı'nın mali kurulunun maliye politikasına rehberlik etmede yenin güvenilirliğini sürdürmesi çağrısında bulunduğunu söyledi.

*Biden, "Borçlanma tavanı tasarısının Kongre'den geçeceği konusunda çok iyi hissediyorum. Oylama başladığında ne olacağını göreceğiz" dedi.

*HSBC, geçtiğimiz aylarda yaşanan bankacılık endişeleri sırasında satın aldığı Silicon Valley Bank’ın Birleşik Krallık kolunun adını değiştirmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre Silicon Valley Bank UK’nin ismi HSBC Innovation Banking olarak güncellenecek.

Günün Ajandası:
10:00 – Türkiye – Dış Ticaret Dengesi
10:00 – İspanya – TÜFE
12:00 – Euro Bölgesi – Ekonomik Güven
17:00 – ABD – Conference Board (CB) Tüketici Güveni


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç