ABD'de Tarım Dışı İstihdam Beklentinin Üzerinde Artış Gösterdi...

ABD'de Tarım Dışı İstihdam Beklentinin Üzerinde Artış Gösterdi...

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Panetta bugün yaptığı konuşmada, faiz oranlarını artırmada çok aceleci davranmamaları gerektiğini ve enflasyonu ekonomik aktivite üzerinde negatif etki olmadan frenlemeleri gerektiğini söyledi. Bir diğer ECB Üyesi Vasle ise çekirdek enflasyonun yüksek ve kalıcı olmaya devam ettiğini ve %2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için daha fazla faiz artışı gerektiğini ifade etti.

*İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı bugün yaptığı konuşmada, enflasyonun enerji ve arz darboğazı ötesinde diğer alanlarda genişlediğine ilişkin işaretler gördüklerini, uygun parasal koşulları sağlamaya yönelik döviz piyasasında aktif şekilde hazır kalmaya devam ettiklerini, fiyat istikrarını sağlamak için daha ileri parasal sıkılaşmayı gözardı edemeyeceklerini söyledi.

*ABD’de bugün takip ettiğimiz Mayıs ayına ilişkin Tarım Dışı İstihdam 180 bin düzeyindeki beklentinin çok üzerinde gelerek 339 bin kişi artış gösterdi. %3.4 düzeyindeki İşsizlik Oranı da %3.7’ye yükseldi. Bu veriler dışında Ortalama Saatlik Kazançlar aylık %0.3, yıllık %4.4 artış gösterdi.

Günün Ajandası;
20:00 ABD Haftalık Petrol Sondaj Kule Sayısı


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç