Türkiye'de Enflasyon Oranlarını Takip Edeceğiz...

Türkiye'de Enflasyon Oranlarını Takip Edeceğiz...

*Haftasonu yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’ın petrol üretimini 1 milyon varil azaltacağı, diğer OPEC+ ülkelerinin de 2024’e kadar petrol üretimini azaltacağı ifade edildi. Diğer taraftan Hürmüz Boğazında, ABD, İngiltere ve İran gemileri arasında gerginlik yaşandı. Bu gelişmeler eşliğinde Ham Petrol ve Brent Petrol haftaya yükselişle başladı.

*Türkiye’de bugün 10:00’da Mayıs ayına ilişkin enflasyon oranları açıklanacak. Tüketici Fiyat Endeksinin (TÜFE) aylık %0.20 azalması, yıllık da %43.68’den %39.20 düzeyine düşmesi tahmin ediliyor. Veriler sonrası TL ürünlerde oynaklık artabilir.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan haftasonu yeni kabine üyelerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek getirildi. Mehmet Şimşek de yaptığı açıklamada, hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı yükseltmek olduğunu, önümüzdeki dönemde de bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeler olacağını söyledi.

Günün Ajandası;
09:00 Almanya Ticaret Dengesi
10:00 Türkiye Enflasyon Oranları
11:00 Euro Bölgesi Hizmet PMI
11:30 İngiltere Hizmet PMI
16:45 ABD Hizmet PMI
17:00 ABD ISM Hizmet PMI

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç