Avustralya Merkez Bankası Faiz Oranını Artırdı...

Avustralya Merkez Bankası Faiz Oranını Artırdı...

*Avustralya Merkez Bankası (RBA) bu sabah yaptığı toplantıda faiz oranını 25 baz puan artırarak %4.10 düzeyine yükseltti. Faiz oranının değiştirilmesi beklenmiyordu. Karar sonrası yapılan açıklamada ise enflasyonu hedefe döndürmede kararlı olunduğu, para politikasının biraz daha sıkılaşması gerektiği ve faiz oranının enflasyonun makul bir zaman içerisinde hedefe düşeceğine ilişkin daha büyük bir güven sağlamak için yapıldığı ifade edildi. Karar ve açıklamalar sonrası AUDUSD paritesi yükseldi.

*Japonya’da gece takip ettiğimiz Nisan ayına ilişkin Hane Halkı Harcamaları beklentinin altında kalarak aylık %1.3, yıllık %4.4 azalış gösterdi. Verinin sırasıyla %1.5 ve %0.4 artması bekleniyordu. Japonya’da açıklanan bir diğer önemli veri olan Ortalama Nakit Kazançları ise %1.9 düzeyindeki beklentiden daha az artarak %1.0 düzeyinde geldi.

*Japonya Maliye Bakanı Suzuki yaptığı konuşmada, hükümetin 2025 mali yılında faiz dışı bütçe dengesi fazlası elde etmek için mali reformu sürdürme konusundaki duruşunda herhangi bir değişiklik olmadığını ve faiz dışı denge hedefine ulaşmanın kolay olmayacağını söyledi.

Günün Ajandası;
11:30 İngiltere İnşaat PMI
17:00 Kanda IVEY PMI
23:30 ABD APİ Ham Petrol Stokları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç