pariteicons_f63.png

Buğday – Tahıl Koridorunun Sona Erdiği Haberleriyle Yükseliyor…

Buğday fiyatları geçtiğimiz Perşembe günü itibariyle aldığı tepkiyi yeni haftada haber etkisiyle daha da yukarı taşıdı. Kremlin’den yapılan açıklamada, Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının iptal edildiği belirtildi. Karadeniz bölgesinden yavaşlayan ihracatla birlikte, Çin’deki düşük üretim haberleri fiyatları destekledi ve vadeli buğday fiyatları Avrupa seansında 689 $’a kadar yükseldi.

Teknik olarak baktığımızda, en son Rusya’daki isyan girişimi ile anlık olarak 756 $ görülmüştü. Rusya’nın bunu hemen bastırması ile birlikte, hızlı bir geri çekilme yaşandı ve 573/689 yükselişinin Fibonacci 61.8’i düzeltilmiş oldu. Hatta bu volatilite ile birlikte düzeltme Fibo 78.6’ya kadar yaklaştı ancak hemen tekrar tepki verdi.

Yeni hafta itibariyle yaşanan yükseliş bizi 690’a götürdü. İlk denemede burada bir kar satışı görmekteyiz. Genel olarak kısa vade için konuşursak 645 desteği üzerinde bir tutunma sağlanmaya devam ettikçe, yükselişlerin adım adım devam etmesi ve 760 direncinin tekrar gündem olası söz konusu olabilir.

Tahıl anlaşması haberlerini izlemeye devam edeceğiz.

Destekşer: 664 – 645 – 622/613

Dirençler: 690 – 714 – 760

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç