pariteicons_f76.png

DAX30 – Kötü PMI Verilerine Rağmen Günlük Yükselişini Koruyor…

DAX30 vadeli endeksi sabah saatlerinde Almanya’dan gelen olumsuz PMI verilerinin şokuyla hafif gerilemişti. Özellikle hizmet sektöründeki hızlı daralma şok etkisi yarattı ve bu veriler Avrupa Merkez Bankası’nın Eylül ayında 25 baz puan faiz arttırma senaryolarını “sabit bırakma” yönüne doğru itmeye başladı. ECB’nin Eylül’de sıkı politikasını arttıramayacağına yönelik beklentiler borsa endeksindeki ilk düşüş şokunun hafif kalmasını sağladı şimdilik. Ancak ECB’nin enflasyon baskılarına ek olarak ekonomideki daralma karşısında ne yapacağı belirsizleşebilir. Cuma akşamı Lagarde’in konuşması bu anlamda önemli olacaktır.

DAX30 vadeli endeksi teknik olarak bu haftanın başından beri yükseliyor ve geçen haftaki kayıplarını telafi ediyor. İlk direnç 15900 olmakla birlikte haftalık bazda 16115’i izleyeceğiz.

Düşüş halinde ise kısa vadeli ana destek 15540 seviyesindedir.

Destekler: 15650 – 15540 – 15395

Dirençler: 15900 – 16115 – 16305

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç