Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Görünümünü Güncelledi...

Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Görünümünü Güncelledi...

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu B seviyesinde teyit etti. Ancak uzun bir aradan sonra kredi görünümünü negatiften durağana yükseltti.

Açıklamanın detayları şu şekilde;

*Fitch Ratings, kredi görünümünün "durağan"a yükseltilmesinde, kısa vadeli riskleri azaltan, ödemeler dengesi baskılarını hafifleten politikaya dönüşü gerekçe gösteriyor.
*Fitch Ratings, TCMB'nin faizi 2023 sonu ve 2024'de %35 olarak öngördüğünü belirtti ancak bu noktada yüksek düzeyde belirsizliğin devam ettiğini aktardı.
*Fitch Ratings, Türkiye'nin brüt uluslararası rezervlerdeki artışın olumlu olduğunu belirterek 2023 sonunda 115 milyar $ olacağını ve 2024'de istikrarlı olacağını tahmin ediyor.
*Fitch Ratings, Türkiye'nin 2023 yıl sonu enflasyonu %65 tahmin ederken, büyümeyi %4.3 öngördüğünü belirtti. 2024 büyüme tahmini ise %3'de kaldı.

Fitch'in kredi görünmümünde değişikliğe gitmesi ve durağana yükseltmesi piyasa tarafından öngörülen bir durumdu. Politikalardaki istikrar ve yukarıda bahsedilen konuların iyileşme durumuna göre, özellikle enflasyondaki iyileşme ve rezervler, kredi notunun artma ihtimalini gelecekteki açıklamalarda değerlendireceğiz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç