ABD Enflasyonundaki Ateş Sönmüyor...

ABD Enflasyonundaki Ateş Sönmüyor...

Hafta ortası itibariyle gelecek hafta gerçekleşecek FED toplantısın öncesi en önemli verilerden biri açıklandı. ABD'den saat 15.30'da gelen Ağustos ayına ait enflasyon verilerine bir göz atalım.

*ABD - TÜFE (aylık): %0.6 (Önceki: %0.2)
*ABD - TÜFE (yıllık): %3.7 (Önceki: %3.2)

*ABD - Çekirdek TÜFE (aylık): %0.3 (Önceki: %0.2)
*ABD - Çekirdek TÜFE (yıllık): %4.3 (Önceki: %4.7)

Detaylara baktığımızda hizmet enflasyonu artmaya devam ederken hem manşet hem de çekirdek enflasyon tarafında enflasyon ateşinin devam ettiğini görmekteyiz. Yıllık bazlı manşet ve çekirdek enflasyon verileri birbirine yaklaşmaya başladı. Manşet enflasyonda yükselişin biraz daha fazla olmasını petrol fiyatlarında Ağustos ayındaki artışa başlıyoruz.

Aylık çekirdek enflasyonun %0.2 olan beklentilerin üzerinde gelmesi de dikkat çekici oldu.

Veri sonrası EURUSD paritesi 1.0710 seviyesine doğru sarkarak dolar lehine hareket etti ancak daha sonra tepki geldi. Ons Altın ise 1905'e kadar geriledikten sonra tekar hafif tepki verdi. Piyasa fiyatlamalarını 16.30'daki ABD açılışının ardından daha detaylı görebiliriz.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç