ECB Başkanı Lagarde "Faizleri Kısıtlayıcı Seviyede Tutacağız"

ECB Başkanı Lagarde "Faizleri Kısıtlayıcı Seviyede Tutacağız"

*Türkiye’de bugün açıklanan Ağustos ayına ilişkin Konut Satışları 122.091 adet oldu. Konut Satışları Temmuz ayında 109.548 adet düzeyinde gerçekleşmişti.

*Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Ağustos ayına ait Bütçe Dengesi 51,270 milyar TL, Faiz Dışı Denge de 138,420 milyar TL fazla verdi. Bu veriler sonrası Ocak-Ağustos dönemine ilişkin Bütçe Dengesi 383,380 milyar TL açık, Faiz Dışı Denge ise 16,720 milyar TL fazla verdi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Muller bugün yaptığı konuşmada, faizlerin enflasyonu %2 seviyesine getirecek kadar yüksek olduğunu ve gelecek aylarda başka bir faiz artırımı beklemediğini söyledi. Bir diğer ECB Üyesi Guindos da yaptığı açıklamada, faiz oranlarının uzun süre %4 seviyesinde tutulmasının enflasyonu kontrol altına almak için yeterli olabileceğini söyledi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde da dünkü faiz artışının ardından bugün yaptığı konuşmada, gelecek faiz kararlarında verilere bağlı kalacaklarını, %2 düzeyindeki enflasyon hedefine geri döneceklerini ve gerektiği müddetçe faizleri kısıtlayıcı seviyelerde tutacaklarını söyledi.

*ABD’de Ağustos ayına ilişkin takip ettiğimiz Sanayi Üretimi aylık %0.4, yıllık %0.25 artış gösterdi. Sanayi Üretiminin aylık bazda %0.1 artması tahmin ediliyordu. İmalat Üretimi ise beklendiği gibi %0.1 artış gösterdi.

Günün Ajandası;
20:00 ABD Sondaj Kule Sayısı

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç