Euro Bölgesi'nde Enflasyon Güçlü Kalmayı Sürdürüyor...

Euro Bölgesi'nde Enflasyon Güçlü Kalmayı Sürdürüyor...

Euro Bölgesi’nde enflasyon verileri beklentilerin 0.1 puan altında arttı. Ağustos ayına ait tüketici enflasyonu 0.5% artarken, yıllık bazda 5.2% artış gösterdi.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyonu verilerinde beklenen sonuç gerçekleşti. Ağustos ayına ait çekirdek tüketici enflasyonu 0.3% artarken, yıllık bazda 5.3% artış gösterdi.

Euro Bölgesi’nde tüketici enflasyonu verileri beklenenden 0.1 puan düşük gelse de yüksek kalmaya devam ediyor. Çekirdek enflasyon da güçlü ve yapışık kalmayı sürdürüyor.

Enflasyonda henüz kayda değer bir iyileşme kendini gösteremedi.  Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 25 baz puanlık faiz artışına gitmişti. Enflasyonun güçlü kalması sebebiyle önümüzdeki faiz toplantısında bir artış daha gerçekleşme ihtimali olabilir.

Veriler piyasada herhangi bir oynaklığa yol açmadı. Şu sıralar EURUSD 1.0688 seviyelerinde işlem görürken, ons altın 1934 seviyelerinde alıcı buluyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç