images/pariteler/pariteicon_13.svg

GBPUSD – BOE’nin Beklenmedik Şekilde Faizleri Sabit Bırakmasının Ardından Sert Düştü…

İngiltere Merkez Bankası, beklentilerin dışında karar alarak faizi %5.25 düzeyinde sabit bıraktı. Karara bağlı yapılan açıklamalarda, enflasyonun son zamanlarda düşüşe geçtiği, buna bağlı olarak da sabit bırakma kararı alındığı belirtildi. Ek olarak enflasyondaki görünümün ilerleyişine bağlı olarak sıkılaştırmaya devam edilebileceği belirtildi.

İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında sterlin güçlü bir şekilde düştü. Düşüş yönlü kanalın alt bandından aşağı sarkan geri çekilmeler, en son 6 ay önce görülen 1.2234 seviyesine kadar devam etti. Ardından hafif tepkilerle 1.2260 çevresinde fiyatlanmayı sürdürüyor.

Paritede aşağı yönlü fiyatlamaların devam etmesi durumunda 1.2200 seviyesi destek oluşturabilir. Yukarı yönlü fiyatlamalarda ise 1.2305 seviyesi direnç gösterebilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç