FED/Bowman "Faiz Oranlarını Daha da Artırmak Uygun"

FED/Bowman "Faiz Oranlarını Daha da Artırmak Uygun"

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Üyesi Villeroy yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarındaki son artışın ECB’nin enflasyonu kontrol altına alma mücadelesini etkilemeyeceğini ve enflasyonu kontrol altına almak için %4 düzeyindeki faiz oranı seviyesini korumak gerektiğini söyledi.

*FED üyelerinden Bowman yaptığı açıklamada, enflasyonu zamanla %2 hedefine döndürmek için faiz oranlarını daha da artırmanın ve bir süre kısıtlayıcı bir seviyeden tutmanın uygun olacağını düşündüğünü söyledi. Diğer bir FED üyesi Collins ise FED yetkililerinin en azından 2025 sonuna kadar enflasyonun %2’nin üzerinde kalmasını beklediğini, bu durumunda da daha fazla sıkılaşmaya işaret ettiğini söyledi.

*ABD’de otomobil sektöründe yaşanan grev devam ediyor. Ford Motor’dan yapılan açıklamada sendika ile yeni bir toplu sözleşme anlaşmasına varmak için kilit ekonomik konularda hala kapatılması gereken önemli boşluklar olduğunu, sorunların birbiriyle bağlantılı olduğu ve karşılıklı başarımızı destekleyen genel bir anlaşma içinde çalışmaları gerektiği ifade edildi.

Günün Ajandası;
10:00 Türkiye İmalat Güveni
11:00 Almanya İFO İş Ortamı Endeksi
16:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç