ABD 10 Yıllıkları %4.56 Düzeyinde Yükselişini Tazeledi…

ABD 10 Yıllıkları %4.56 Düzeyinde Yükselişini Tazeledi…

*Japonya Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta faiz oranını -%0.10 düzeyinde sabit bırakmasının ardından. Yükseliş ivmesini hızlandıran USDJPY paritesi bugün 149 seviyelerine ulaştı. Japonya Maliye Bakanı Suzuki, döviz hareketlerini büyük bir aciliyet duygusuyla yakından takip ettiğini söyledi.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Simkus yaptığı açıklamada, “ECB politikası şu anda 2025 yılında %2 enflasyon için rayına oturmuş durumda. Faiz indirimi zamanlaması konusunda acele etmeyeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Müller, “Mevcut durumda, daha fazla faiz artırımı beklemiyorum.” dedi.

*ABD’de inşaat izinleri bir önceki aya göre %6.8 artarak 1.541 M olarak açıklandı.

*Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türkiye ekonomisi için büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Türkiye 2023 GSYİH tahminini 1.2 puan artış ile %3.5’e çıkarırken, 2024 yılı için 0.3 puanlık artış ile %2.3 düzeyinde büyüme beklenildiği paylaşıldı. Raporda ek olarak, Türkiye’de iç talep esnekliğinin azalmaya başlayacağı ve TCMB’nin Ortodoks politikalarla sıkılaştırmayı sürdüreceği değerlendirmelerinde bulunuldu.

*Tahvil piyasasında ABD 10 yıllıkları yükselişine devam etti. Gün içinde %4.56 seviyesine yükselerek son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Bu seviye en son 2007 yılında görülmüştü. 2 yıllıklara baktığımızda %5.13 düzeyinde işlem görüyor. Dolar endeksi de aynı şekilde 106 çevresinde yükselişini sürdürüyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç