ECB ve FED Üyeleri Sıkılaştırma Zirvesine Henüz Ulaşılmadığına Dair İfadelerde Bulundu…

ECB ve FED Üyeleri Sıkılaştırma Zirvesine Henüz Ulaşılmadığına Dair İfadelerde Bulundu…

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdiği röportajda, ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu süreç içerisinde doğru yolda olduklarını, güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtların bulunduğu, ancak sabırlı olunması gerektiğini ekledi.

*Almanya GFK tüketici güven endeksi -25.6 düzeyinden -26.5 düzeyine geriledi. Beklentiler -26.0 düzeyindeydi.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Elderson yaptığı açıklamalarda, “Mevcut faiz oranları orta vadede enflasyon hedefimize ulaşmamıza önemli katkı sağlayacaktır. Ancak bu tam olarak politika faizlerinin zirve yaptığı anlamına gelmez.” İfadelerinde bulundu.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Holzmann yaptığı açıklamada, "Bazı şoklar daha fazla faiz artırmamızı gerektirebilir. Enflasyon kontrol altına alınmalı" dedi.

*FED'den Kashkari yaptığı açıklamada, “ABD ekonomisinin dirençliliği şaşırtıcı oldu. Yüzde 2 enflasyona kararlıyız. Faiz oranlarının daha yüksek olması riski var ancak bunu bilmek zor. Yüksek petrol fiyatları tek başına daha fazla faiz artırımını gerektirmez. Verilerin FED kararlarını yönlendirmesine izin veriyoruz. Ekonomik veriler FED’in göründüğü kadar kısıtlayıcı olmadığını gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

*ABD’de dayanıklı mal siparişleri Ağustos ayında -%0.5 azalış beklentisine karşılık %0.2 artış gösterdi. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri ise %0.1 artış beklentisine karşılık %0.4 artış gösterdi.

*Dolar endeksi 106.60 seviyesine kadar yükselirken, ABD tahvilleri bugün bir miktar geriledi. 10 yıllıklar %4.51 seviyelerinde işlem görürken, 2 yıllıklar %5.07 düzeyinde seyrediyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç