pariteicons_f66.png

Kakao – Tarihi Zirvelerinde Yükseldikçe Yükseliyor…

Kakao vadeli işlemleri Salı günü rekor seviyeye tırmanırken, önde gelen üreticiler olan Fildişi Sahili ve Gana'daki kötü mahsul arzın sıkılaşmasına yardımcı oldu. Fiyatlar bu yıl şu ana kadar %70'ten fazla arttı; Fildişi Sahili ve Gana'daki kötü mahsuller, mevcut 2023/2024 sezonunda ard arda üçüncü küresel açığa yol açabilir.

Teknik olarak baktığımızda, haftalık grafik ile mevcut pozitif gücü takip ediyoruz. Haftalık bazdaki bollinger band’ın üst bandı güçlü bir şekilde yırtılıyor haftalık mumlar tarafından. Haftalık RSI tarafında negatif uyumsuzluk sinyalleri geliyor olsa da bu durum şimdilik gecikiyor.

Pozitif seyrin anlamlı bir şekilde güç kaybedebileceğini gözlemleyebilmek için haftalık mum kapanışının, 4044’ün altında gerçekleşmesini görmemiz gerekir. Bu bölge, bu haftaki bollinger band’ın üst bandına denk geliyor.

En azından bu durum gerçekleşmedikçe mevcut görüntü korunuyor sayılır. Her ne kadar aşırı yükseliş bölgesinde ve tarihi zirvelerini yeniliyor olsa da, bazı teknik göstergeler sağlanmadıkça “nereye kadar yükselecek” şeklinde hareket etmek kaldıraçlı işlemlerde riskli olabilir.

Kakaonun oynaklığı artabilir.

Destekler: 4040 – 3860 – 3766

Dirençler: 4110 – 4160 – 4300

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç