Global Piyasalarda Teknoloji Sektörü Öncülüğünde Borsa Yükselişlerini Takip Ediyoruz...

Global Piyasalarda Teknoloji Sektörü Öncülüğünde Borsa Yükselişlerini Takip Ediyoruz...

*ABD hisse senetleri işlem haftasına olumlu bir başlangıç ​​yaparken, Microsoft ve Nvidia tüm zamanların en yüksek seviyelerinde kapandı.

*Nasdaq vadeli endeksi 2023 Temmuz zirvesini aştı ve 16111 puanda.
*SP500 vadeli endeksi 4565 ile 2023 Temuz zirvesine çok yakın.
*Dow Jones vadeli endeksi 35230 lle 2023 Temmuz zirvesine çok yakın.
*DAX30 vadeli endeksi tarafında da 16000'e çok yakın bir fiyatlama var.

* Yukarı yönlü yükseliş büyük ölçüde Microsoft'un, OpenAI'nin eski başkanı Sam Altman ve bir başka OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman da dahil olmak üzere önemli yapay zeka yöneticilerinin işe alınmasının ardından yaptığı ralliden kaynaklandı. Microsoft'un bu yapay zeka uzmanlarını, özellikle de Altman'ı yeni ve gelişmiş bir yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmesi için işe alması, teknoloji sektörünü olumlu etkiledi ve aynı zamanda Apple ve Nvidia gibi hisselerin de yükselmesine neden oldu. Hem Microsoft hem de Nvidia rekor seviyelerde kapattı. Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 198,21 doların 7 dolarının yakınında yer alıyor.

*Bugün Türkiye saati ile 09.00’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde Berlin'de Alman Maliye Bakanlığı tarafından 1923 yılında Almanya'da düzenlenen para reformunun 100. yıldönümü münasebetiyle "Enflasyon demokrasiyi öldürür" başlıklı üst düzey kamuoyu tartışmasında konuşacak.

*Avustralya Merkez Bankası Başkanı Bullock bu sabah Melbourne'deki bir panelin parçası olarak konuştu. Bullock istihdamda elde edilen kazanımların korunabileceği konusunda iyimser. Enflasyonun sadece arz sorunları, benzin ve kira ile ilgili olmadığını, halen devam eden ve temelde yatan bir talebin bulunduğunu söylüyor.

*Bu gece aynı zamanda Avustralya’dan merkez bankası toplantı tutanakları da yayımlandı. Tutanaklar genel olarak enflasyon ve enflasyon beklentileri risklerine yoğun bir şekilde odaklanıldığını gösteriyor. Dikkat çeken ifadeler şu şekilde;

- Kurul, bu toplantıda faiz artırımına gerek olmadığına dair "inandırıcı bir durum" gördü.
- Ancak enflasyon risklerinin arttığı göz önüne alındığında, faiz artırımı yönünde değerlendirilen durum daha güçlü oldu.
- Faiz oranları artırılmadığı takdirde enflasyon beklentilerinin artabileceği riskini görülüyor.
-Enflasyon beklentilerinde bir miktar daha artış yaşanmasının önlenmesi önemi
-İşletmeler arasında maliyet artışlarının müşterilere yansıtılabileceğine dair büyüyen bir düşünce var.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç