images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY – TCMB Kararını Geride Bırakırken, Normal Seyrine Devam Ediyor…

Dün gerçekleştirilmiş olan TCMB faiz kararı 500 baz puan faiz artışına imza attı ve politika faizini %40’a yükseltti. Kararda, para politikasını sıkılaştırmanın sonuna gelinmiş olunabileceğine yönelik net bir mesaj da geldi. Bu haliyle Aralık toplantısında faiz artış hızı kesilebilir ve gelecek aylarda faiz artışlarına son verilebilir. Ancak mevcut sıkı duruşun korunacağını da belirtildi.

Şimdi burada TCMB ve bizim bakacağımız, Aralık ayındaki “muhtemelen” son faiz artışı sonrası, mevcut sıkı duruşun enflasyondaki yükseliş eğilimini ne kadar tutacağı olacaktır.

USDTRY kurunda ise TCMB kararı sonrası pek bir değişiklik yok. Haftanın son işlem gününe 28.85 seviyelerinde başladı. Gün içi fiyatlamalarda 8 günlük ortalamayı trend takibi için izlerken, haftalık bazda da 8 haftalık ortalama ana destek hattıdır.

Destekler: 28.70 – 28.40 – 27.20

Dirençler: 28.85 – 30.25 – 32.20

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç