Mehmet Şimşek, “Orta Vadeli Programımıza Güven Artıyor.”

Mehmet Şimşek, “Orta Vadeli Programımıza Güven Artıyor.”

*S&P'nin Türkiye kredi görünümünü pozitif olarak güncellemesinin ardından Mehmet Şimşek, “Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz.  Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız.” Dedi.

*Türkiye imalat PMI Kasım ayında 1.2 puanlık düşüşle 47.20 düzeyine geriledi.

*Almanya imalat PMI Kasım ayında 42.3 beklentisine karşılık 42.6 düzeyine yükseldi. Bir önceki veri 40.8 düzeyindeydi.

*Euro Bölgesi imalat PMI Kasım ayında 43.8 beklentisine karşılık 44.2 düzeyine yükseldi. Bir önceki veri 43.1 düzeyindeydi.

*İngiltere imalat PMI Kasım ayında 46.7 beklentisine karşılık 47.2 düzeyine yükseldi. Bir önceki veri 44.8 düzeyindeydi.

*Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesi adına ilk toplantıyı 11 Aralık'ta yapacak.

*Kanada’da işsizlik oranı 0.1 puanlık artışla %5.8 seviyesine yükseldi. İstihdam değişikliği ise 15.000 artış beklentisine karşılık 24.900 artış gösterdi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç