ECB/Schnabel: “Yeni Faiz Artırımları Oldukça Düşük Bir İhtimal"

ECB/Schnabel: “Yeni Faiz Artırımları Oldukça Düşük Bir İhtimal"

*Almanya hizmet PMI Kasım ayında 48.7 beklentisine karşılık 49.6 seviyesine yükseldi. Veri en son 48.2 seviyesindeydi.

*Euro Bölgesi hizmet PMI Kasım ayında 48.2 beklentisine karşılık 48.7 seviyesine yükseldi. Veri en son 47.8 seviyesinde açıklanmıştı.

*İngiltere hizmet PMI Kasım ayında 1.4 puanlık artışla 50.9 seviyesine ulaştı. Böylelikle 50 eşik değerinin üzerine çıkarak pozitif bölgeye ulaşmış oldu.

*Euro Bölgesi’nde üretici enflasyonu Ekim ayında beklenildiği gibi %0.2 artarken, yıllık bazda -%9.4 azalış gösterdi.

*Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, “Çinli konut inşaatçılarının satışlarındaki düşüş yavaşlayacak; performans farklılaşmaya devam edecek.” Denildi.

* Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Çin'in kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü.

*Avustralya Merkez Bankası faiz kararı toplantısında, faizleri %4.35 oranında sabit bırakma kararı aldı. Kararın ardından yapılan önemli açıklamalar:
-Enflasyonun makul bir zaman diliminde hedefe dönmesini sağlamak için para politikasının daha fazla sıkılaştırılmasının gerekip gerekmediği, verilere ve risklerin değişen değerlendirmesine bağlı olacaktır.
-Kasım ayı toplantısından bu yana yurt içi ekonomiye ilişkin alınan sınırlı bilgiler genel olarak beklentilerle uyumlu olmuştur.
-Enflasyon beklentileri ölçümleri enflasyon hedefiyle tutarlı olmaya devam etmektedir.
-İşgücü piyasasındaki koşullar da sıkılığını korumakla birlikte kademeli olarak gevşemeye devam etmiştir.
-Enflasyonu hedefe döndürmek için ne gerekiyorsa yapacağız.
-Bu toplantıda nakit oranının sabit tutulması, faiz oranlarındaki artışların talep, enflasyon ve işgücü piyasası üzerindeki etkisini değerlendirmek için zaman tanıyacaktır.
-Hane halkı tüketiminin görünümü belirsizliğini koruyor.
-Ücret artışının daha fazla artması beklenmemektedir.

*Avrupa Merkez Bankası’nda (ECB) Schnabel yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu:
-Bilanço sadece otonom faktörler nedeniyle kriz öncesine göre yaklaşık üç kat daha büyük olacak.
-Enflasyonu aştıktan sonra ihtiyatlı davranmalıyız; zamanından önce zafer ilan etmemeliyiz.
-Enflasyon "doğru yolda" ancak çekirdek konusunda daha fazla ilerlemeye ihtiyaç var.
-Mevcut kısıtlama düzeyi yeterli, 2025 yılında %2'lik hedefe ulaşılacağına dair güveni arttırdı.
-Merkez bankası faiz indirimlerinde piyasa fiyatlamasından daha temkinli olmalı.
-Kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından yeni faiz artırımları "oldukça düşük bir ihtimal"

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç