ABD Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Üzerinde Açıklandı...

ABD Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Üzerinde Açıklandı...

Piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı.

ABD’de tarım dışı istihdam Kasım ayında 180.000 beklentisinin üzerine çıkarak 199.000 olarak gerçekleşti. Veri Ekim ayında 150.000 olarak açıklanmıştı.

ABD’de açıklanan diğer verilere baktığımızda ise aylık bazda ortalama saatlik kazançlar %0.3 artış beklentisine karşılık %0.4 artış gösterirken, işsizlik oranı 0.2 puanlık ciddi bir düşüşle %3.7 düzeyine geriledi.

Açıklanan verilerin ardından EURUSD paritesinde hızlı geri çekilmeler yaşandı. Verilerin hemen  öncesinde 1.0770 çevresinde fiyatlanan EURUSD verilerin ardından 1.0723 seviyesine kadar geri çekildi.

İşsizlik oranının ciddi bir şekilde düşmesi, ortalama saatlik kazançlardaki beklentiler üzerindeki artış ve istihdamın beklentiler üzerindeki artışı FED yöneticilerinin beklentileri ve açıklamaları karşısında sürpriz bir sonuç olarak doğdu.

Önümüzdeki hafta FED’in alacağı faiz kararı için karar alıcılar önemle bu verileri değerlendirecek ve faiz kararını bu çerçevede sonuçlandıracaklardır. Verilere dair açıklamaları takip ediyor olacağız.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç