TCMB Zorunlu Karşılık Oranlarını Değiştirirken, Yurt Dışı Merkez Bankaları da Hareketli...

TCMB Zorunlu Karşılık Oranlarını Değiştirirken, Yurt Dışı Merkez Bankaları da Hareketli...

*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, KKM hesaplarının zorunlu karşılık oranlarını %30'dan %25'e indirirken, döviz tevdihat hesaplarının zorunlu karşılık oranlarını %6'dan %8'e çıkarma kararı aldı.
Karar ile ilgili detayları ikon.news'deki habeirmizden öğrenebilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/925725 

*ABD Merkez Bankası FOMC toplantısı bu akşam başlayacak. Ancak sonuçları yarın akşam (31 Ocak Çarşamba) öğreneceğiz. FED’in politika faizini %5.5 oranında sabit tutmasını beklerken, karar metninde ileriye yönelik politika yönlendirmeleri daha kritik olacaktır. Hem FOMC karar metni hem de FED başkanı Powell’ın basın toplantısı yakından takip edilecek.

*İngiltere Merkez Bankası ise faiz kararını Perşembe günü açıklayacak ve BOE’nin de faizi değiştirmemesi bekleniyor. Ancak BOE’den de yine FED’de olduğu gibi faiz indirim beklentilerine yönelik ileriye dönük yönlendirme olması bekleniyor.

*Gün içinde İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan’ın TSİ 12.30’da konuşması beklenecek.

Thomas Jordan, son dönemde yaptığı açıklamalarda İsviçre Frangı’nın aşırı güçlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu ve bunun enflasyonu düşürdüğünü belirtmişti. İsviçre Merkez Bankası’nın da FED ve ECB’den ayrışma ihtimali karşısında açıklamaları takip etmekte fayda var.

*ECB tarafından başekonomist Lane TSİ 12.00’de ve Almanya Merkez Bankası Başkanı ise TSİ 18.30’da konuşacak.

*OPEC’in Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC) bu hafta toplanıyor ve bir kesinti kararının alınması beklenmiyor. OPEC'in Ortak Bakanlar İzleme Komitesi (JMMC), adından da anlaşılacağı gibi, petrol piyasasındaki gelişmeleri ve üye çıktılarını izliyor ve ardından tam bakanlık toplantılarına eylem önerilerinde bulunuyor.

JMMC'nin 1 Şubat Perşembe günü çevrimiçi bir toplantı yapması planlanıyor.

*ABD borsa endeksleri yükseliş eğilimini koruyor. Özellikle Dow Jones ve S&P endeksi yeni rekorla kapanış gerçekleşti.

*Gün içi verilerde saat 12.00’de Almanya ekonomik büyüme verisi önemli olacaktır. Bir saat sonra yani 13.00’de de Euro Bölgesi ekonomik büyüme verisi açıklanacak.
ABD tarafında ise saat 17.00’de S&P/CS Konut Fiyat Endeksi ve 18.00’de de Conference Board Tüketici Güven Endeksi ile İş İmkanları (JOLTS) verileri açıklanacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç