Meta Platforms İlk Kez Temettü Verecek… Apple ve Amazon Bilanço Sonuçları Nasıl Geldi ?

Meta Platforms İlk Kez Temettü Verecek… Apple ve Amazon Bilanço Sonuçları Nasıl Geldi ?

Facebook, Instagram, Whatsapp ve Thread gibi platformların sahibi Meta’nın 2023 son çeyrek bilançosu beklentilerin üzerinde geldi. Hisse başı kazanç 5.33 $ olurken beklenti 4.82 $’dı. Gelirler ise 40.11 Milyar $ gerçekleşirken beklenti 39.12 Milyar $’dı.

Meta Ceo’su Zuckerberg, çok talep sebebiyle 2024 yılında daha fazla Ray-ban akıllı gözlük üreteceklerini söyledi. Meta’nın, yapay zeka hizmetlerini önümüzdeki aylarda daha geniş bir şekilde kullanıma sunmaya hazırlandığını belirtti.

Meta Platforms tarafındaki en önemli gelişme, ilk defa temettü dağıtacaklarını açıklaması oldu. Açıklamaya göre Meta, hissedarlarına hisse başına 50 cent temettü dağıtacaklarını belirtti. Ayrıca 50 Milyar $lık hisse geri alım programını duyurdu.

Diğer şirketlere baktığımızda;

Apple Inc – Hisse Başı Kar: 2.18 $ (Beklenti: 2.10 $) ve Gelirler: 119.57 Milyar $ (Beklenti: 117.98 Milyar $)
Apple, Vision Pro’nun özelliklerinden faydalanabilmek için tasarlanmış 600’den fazla uygulamanın  ve oyunun 2 Şubat’da satışa sunulacağını belirtti.

Amazon.com – Hisse Başı Kar: 1 $ (Beklenti: 0.80 $) ve Gelirler: 169. 96 Milyar $ (Beklenti: 165.96 Milyar $)
Amazon.com CFO’su, gelişen teslimat hızlarının büyük coğrafyalarda müşteriler tarafından satın alma sıklığının artmasına yol açtığını belirtti.

Merck & Company – Hisse Başı Kar: 0.03 $ (Beklenti: -0.11 $) ve Gelirler: 14.63 Milyar $ (Beklenti: 14.49 Milyar $)


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç