ABD Tarım Dışı İstidam Beklentileri Aştı...

ABD Tarım Dışı İstidam Beklentileri Aştı...

FED faiz kararının ardından merakla beklenen ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı.

ABD’de tarım dışı istihdam Ocak ayında 180.000 kişilik iyileşme beklentisine karşılık 353.000 kişilik iyileşme ile neredeyse beklentinin 2 katı kadar gerçekleşti.

FED’in faiz kararının ardından yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının hafif de olsa gevşediği ifade edilmişti. Ancak bu veri, açıklamalara karşı ters bir konumda yer alıyor.

FED’in bir süredir sıkılaştırma adımlarını %5.25 - %5.50 aralığında frenletmesi, istihdam piyasası için yeterli kalamıyor. Yetkililerin beklentileri ve istekleri istihdam piyasasında gözle görülür bir gevşeme oluşması ve bunun akabinde enflasyonist baskıların hafiflemesi.

İstihdamın güçlü kalması ve aynı zamanda enflasyonun inatçılığı konusunda FED yetkilileri tarafından yapılacak açıklamaları merakla takip edeceğiz.

Tarım dışı istihdam verisi dışında diğer önemli verilere baktığımızda ise işsizlik oranının 0.1 puan artış ile %3.8 olması beklenirken %3.7’de sabit kaldı. Ortalama saatlik kazançlar ise Aylık bazda %0.3 artış beklentisine karşılık %0.6 artarken, bir önceki yılın aynı ayında göre %4.5 artış gösterdi.

Açıklanan verilerin ardından ABD 10 yıllık devlet tahvili getirileri %3.99 seviyesine, 2 yıllık devlet tahvili getirileri ise %4.37 seviyesine kadar yükseldi. EURUSD paritesinde ise 1.0810 seviyesine kadar geri çekilmeler yaşandı.

Geçtiğimiz veride tarım dışı istihdam 170.000 kişilik iyileşme beklentisinin üzerinde 216.000 kişilik iyileşme yönünde gerçekleşmişti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç