FED / Barkin "Faiz Oranını Düşürmek İçin Acelemiz Yok"

FED / Barkin "Faiz Oranını Düşürmek İçin Acelemiz Yok"

*Çin’de gece açıklanan Ocak ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerin altında kalarak aylık %0.3 artarken, yıllık %0.8 azaldı. Verilerin sırasıyla %0.4 ve -%0.5 düzeyinde gelmesi bekleniyordu.

*Boston FED Başkanı Collins yaptığı konuşmada, ekonominin beklentilerini karşılaması halinde merkez bankasının bu yıl içinde bir noktada faiz oranlarını düşürebileceğini söyledi. Richmond FED Başkanı Barkin ise faiz oranını düşürmeye başlamak için büyük bir acele olmadığını ve dezenflasyonun daha geniş tabanlı hale gelmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

*Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Uchida yaptığı açıklamada, merkez bankasının negatif faiz politikasını sona erdirdikten sonra bile faiz oranlarını agresif bir şekilde artırma ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

Günün Ajandası;
10:30 TCMB Enflasyon Raporu
14:30 TCMB Döviz Rezervleri
16:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
18:30 ECB Üyesi Lane’ın Konuşması
20:05 FOMC Üyesi Barkin’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç