pariteicons_f81.png

Doğalgaz – Geçtiğimiz Üç Yılın Gerisinde, Peki Sebebi Nedir ?

Doğalgaz fiyatları gerilemeye devam ediyor aktif Mart vadeli kontrat fiyatlamasıyla birlikte Doğalgaz fiyatları son 3 yılın en düşüğüne geriledi. Gün içinde 1.927’e kadar geri çekilme gerçekleşti.

Fiyatların ABD’deki sıcak havanın etkisiyle gerilediği düşünülüyor. Alışılmadık derecede ılıman geçen kışın doğal gaza yönelik ısıtma talebini azaltması ve ABD stoklarını yüksek tutması fiyatları baskılıyor.

ABD İklim Tahmin Merkezi, mevcut El Nino hava durumu modelinin Mart ayına kadar Kuzey Yarımküre'de güçlü kalacağı, sıcaklıkları ortalamanın üzerinde tutacağı ve doğal gaz fiyatları üzerinde baskı yaratacağı ihtimalinin %55'ten fazla olduğunu söyledi. AccuWeather, El Nino'nun Kuzey Amerika'da normalin üzerinde sıcaklıklara neden olmasının yanı sıra bu sezon Kanada genelinde kar yağışını sınırlayacağını söyledi.

Teknik olarak baktığımızda, geçtiğimiz hafta 2.50 bölgesi kırıldıktan sonra sert bir düşüş de beraberinde gelmişti. Bu düşüş tepki vermeden devam ediyor. 1.93’ün altında kapanışlar, negatif eğilimi daha da sürükleyebilir.

Toparlanma için en azından 2.50 üzerinde haftalık kapanış görmemiz gerekir.

Destekler: 1.93 – 1.49 – 1.11

Dirençler: 2.49 – 2.80 – 3.36

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç