pariteicons_f66.png

Kakao – Üst Üste Rekorlar Kıran Kakao’da Son Durum Nedir ?

Aktif vade Kakao fiyatlar son iki gündür rekor tazeleyerek güçlü bir şekilde yükseliyor. Son bir yılda %100’ün üzerinde yükselen bir metadan bahsediyoruz. Dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alan Fildişi Sahili ve Gana'daki kakao tedariği, tarlalarında hastalıkların yayılması ve güçlü mevsimsel Harmattan rüzgarlarının kakao mahsulü kalitesini ve üretimini etkilemesi nedeniyle oldukça zor durumda ve fiyatların ısrarla yükselmesinin en önemli sebeplerinden biri.

Teknik olarak bu şekilde 1977 yılındaki zirvesini aşan ve güçlü yükselen bir enstrümanda yukarıda daha fazla direnç aramak kör kuyuya taş atmaya benzeyebilir. Elimizdeki en önemli indikatör, bollinger band’ın üst bandın mumların zayıflaması olacaktır. Bu indikatörün zayıflamasıyla gelecek kar satışları sonrası adım adım grafikteki haftalık destek bölgeleri izlenebilir.

Kar satışları geldikçe grafiği günlüğe dönüştürüp olası tepkiler ve daha detaylı takip edilebilir.

Uzun vadeli ana destek bölgesi 14 haftalık ortalama ya da bollinger band’ın orta noktası (21 haftalık ortalama olarak da görülebilir)

Destekler: 5255 – 4825 – 4600

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç