pariteicons_f81.png

Doğalgaz – Son Üç Yılın En Düşüğünde Negatif Eğilim Devam Ediyor…

Doğalgaz fiyatları geçen hafta ile birlikte bu hafta düşüş eğilimine devam ediyor. Fiyatların ABD’deki sıcak havanın etkisiyle gerilediği düşünülüyor. Alışılmadık derecede ılıman geçen kışın doğal gaza yönelik ısıtma talebini azaltması ve ABD stoklarını yüksek tutması fiyatları baskılıyor.

ABD İklim Tahmin Merkezi, mevcut El Nino hava durumu modelinin Mart ayına kadar Kuzey Yarımküre'de güçlü kalacağı, sıcaklıkları ortalamanın üzerinde tutacağı ve doğal gaz fiyatları üzerinde baskı yaratacağı ihtimalinin %55'ten fazla olduğunu söyledi. AccuWeather, El Nino'nun Kuzey Amerika'da normalin üzerinde sıcaklıklara neden olmasının yanı sıra bu sezon Kanada genelinde kar yağışını sınırlayacağını söyledi.

Teknik olarak baktığımızda 1.93 desteğini haftalık mum ile kırmak üzere ve hafta içerisinde 1.81 $’a kadar geriledi. Toparlanma için kısa vadede en azından tekrar 1.93 üzerinde tutunduğunu görmemiz gerekir. Bu olmazsa kısa vadede negatif eğilim fiyatları aşağı çekmeyi sürdürebilir.

Destekler: 1.93 – 1.48 – 1.11

Dirençler: 2.49 – 2.80 – 3.36

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç