Mehmet Şimşek: “Konut Arzı Artırılacak”

Mehmet Şimşek: “Konut Arzı Artırılacak”

*Türkiye’de işsizlik oranı Aralık ayında 0.1 puan azalarak %8.8 seviyesinde gerçekleşti.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut arzı ve kira artışları hakkında, “Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır.” Dedi.

*Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve TCMB Başkanı Fatih Karahan bir araya geldi. Toplantı sonrasında TBB tarafından yapılan açıklamada, “TL mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler,  makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte  dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri oldu.” denildi.

*Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, yaklaşık 12 milyon adet hissesini 2 milyar dolar karşılığında sattı.

*TÜİK verilerine göre inşaat maliyet endeksi Aralık ayında %1.94 artarken, bir önceki yılın aynı yılına göre %67.31 arttı.

*Tesla, verimliliğini artırmak ve istikrarlı üretim sağlamak amacıyla Şubat ayı boyunca Model Y aracının fiyatına 1000 $ indirim uygulayacağını duyurdu. Mart ayında 1000 $ veya daha fazla ekleme yapılacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç