pariteicons_f81.png

Doğalgaz – Sert Düşüş Devam Ediyor…

Doğalgaz piyasasındaki sert düşüş devam ediyor. Bu gece itibariyle Doğalgaz vadeli kontratı 1.68 seviyesine kadar geriledi. Son üç haftada düşüş 2.80 bölgesinden bu yana devam ediyor.

Doğalgaz fiyatları üretimin talepten çok daha fazla devam etmesiyle birlikte düşüyor. ABD’de havaların mevsim normalleri üzerinde gitmesiyle ısınma ihtiyacının yeterli talebi arttırmaması burada etkili oluyor. Ek olarak bahar aylarında havaların daha fazla soğumayacağı öngörüldüğünde Doğalgaz’ın satışlarının şuan önden yüklemeli olma ihtimali güçlü. Bahar ayları sona ererken, havaların ısınma eğilimi ve klima ihtiyacı / enerji ihtiyacına göre fiyatlarda yukarı yönlü tetiklenmelere karşı haber akışı ve raporların takip edilmesinde fayda var.

Teknik olarak baktığımızda, 1.68’e kadar gerilemiş olan fiyatlarda aşağıda haftalık ana destek 1.48 seviyedir. Bu seviye en son 2020 yılında destek olarak çalışmıştı. Eğer bu seviye kırılırsa son 20 yılın en düşül seviyelerine doğru gerileme yaşanabilir.

Kısa vadede 1.93 üzerinde tutunma görülmezse, teknik olarak negatif eğilim sürebilir.

Destekler: 1.48 – 1.11 – 0.91

Dirençler: 1.93 – 2.50 – 2.80

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç