FED'den Daha Merak Uyandırıcı, Nvidia Bilançosu Bekleniyor ?

FED'den Daha Merak Uyandırıcı, Nvidia Bilançosu Bekleniyor ?

Yurt dışı piyasalarda gözler bu akşam bir yandan FOMC tutanaklarındayken, diğer yandan da yapay zeka çipleriyle ön plana çıkan ve geçtiğimiz 14 ayda hisse değeri zirveden zirveye koşan Nvidia şirketinde olacak. Nvidia’nın 2023 son çeyrek bilançosu bu gece ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklanacak.

Hisse başı kazanç beklentisi son çeyrek için 4.59 $ iken, bunun sonraki çeyreklerde daha da artması ve 2024’ün ilk yarısında 5.47 $’a kadar çıkması öngörülüyor.
Toplam gelirin ise 20.40 Milyar $ öngörülürken, 2024 yılının ilk yarısında 24.08 Milyar $’lık gelir bekleniyor.

Dördüncü çeyrek bilanço raporu öncesinde Nvidia'nın hisseleri %4,35 düşüşle geçtiğimiz günü 694.50 dolarda kapatmıştı. Buna rağmen Nvidia hissesi, 2023 Ocak ayından bu yana dört kattan fazla arttı. Şirket yaklaşık 1.72 Trilyon $ piyasa değerine sahip.

Şirketin hisseleri bu bilanço beklentisiyle son günlerde önemli bir hareket yaşadı ve bilanço sonuçları açıklandıktan sonra oynaklığın daha da artması öngörülüyor. Nvidia, Wall Street’de bu aralar en çok işlem hacmine sahip hisselerin başında ve son 14 ayda gerçekleşen bu devasa yükseliş sonrası bilançoda yaşanabilecek bir hayal kırıklığı sadece Nvidia’yı değil yapay zeka yatırımları ile coşkulu bir şekilde yükselen ABD borsalarını sarsabilir.
Bilançonun beklentileri karşılaması hatta daha da iyisinin gelmesi durumunda piyasalarda risk iştahının ve coşkunun artarak devam etmesi beklenebilir.

Nvidia güncel teknik analiz:

2023 Ocak ayında çok keskin bir ivme ile 200 günlük basit ortalamasının üstüne çıkarak ralli başlattı. Bu hafta başından itibaren 742 zirvesinden gelen kar satışları sonrasında güncel fiyat 200 günlük ortalamasından oldukça uzakta.
Trendi bollinger band ile takip ettiğimizde son yaşanan ufak düzeltme ile bollinger’ın orta bölgesine kadar geriledi. 674 seviyelerine gelen bu bölgenin altına sarkarsa mevcut düzeltme ile ilk etapta 631 seviyelerine kadar izlenebilir.




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç