FED Toplantı Tutanakları Bu Akşam 22:00’de Yayımlanacak...

FED Toplantı Tutanakları Bu Akşam 22:00’de Yayımlanacak...

*ABD Merkez Bankası’nın Ocak ayı sonunda gerçekleştirdiği faiz toplantısında politika faizini sabit bırakmasının ardından toplantıya ilişkin tutanaklar bu akşam saat 22:00’de paylaşılacak. Tutanaklar öncesinde dolar yatay seyrini sürdürürken, tutanakların yayımlanması ile yukarı veya aşağı yön arayışına geçebilir.

*Yurt dışı piyasalarda gözler bu akşam bir yandan FOMC tutanaklarındayken, diğer yandan da yapay zeka çipleriyle ön plana çıkan ve geçtiğimiz 14 ayda hisse değeri zirveden zirveye koşan Nvidia şirketinde olacak. Nvidia’nın 2023 son çeyrek bilançosu bu gece ABD piyasaları kapandıktan sonra açıklanacak.

Hisse başı kazanç beklentisi son çeyrek için 4.59 $ iken, bunun sonraki çeyreklerde daha da artması ve 2024’ün ilk yarısında 5.47 $’a kadar çıkması öngörülüyor.
Toplam gelirin ise 20.40 Milyar $ öngörülürken, 2024 yılının ilk yarısında 24.08 Milyar $’lık gelir bekleniyor.

Teknik grafik ve detaylı bilgi için haberimizi tıklayabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/926130


*TÜİK ve TCMB’nin işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarında tüketici güven endeksi Ocak ayında 80.4 seviyesinde iken, Şubat ayında %1.3 azalış ile 79.3 seviyesine geriledi.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, "2023 yılında uygulamaya aldığımız TAM Projesi, bugün itibarıyla 5 bin 200 ATM ile Türkiye'nin 81 ilinde hizmet verilen, aylık 35 milyar lirayı bulan 20 milyon adet finansal işlemin gerçekleştirildiği bir sistem haline gelmiştir. Böylelikle, uygulanan ölçek ekonomisiyle altyapı ve işletim maliyetlerinde tasarruf ve verimlilik artışının yanı sıra finansal hizmetlere erişimde de büyük kolaylık sağlanmıştır." İfadelerini kullandı. Ek olarak TAM projesi ile ora vadede 500 milyon dolar tasarruf sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

*Avrupa’nın 2023 yılı doğalgaz tüketimi, verimlilik önlemlerinin artırılması, mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklar ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların artması ile son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

*TÜİK verilerine göre tarımsal girdi fiyat endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre %2,62, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,43 oranında artış gösterdi.

*ABD Merkez Bankası’ndan Barkin yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:
-ABD'nin enflasyon ve istihdam verilerinin büyük resmi dikkat çekici olmuştur.
-Ocak ayı verileri işleri zorlaştırdı, ancak mevsimsel sorunlar göz önüne alındığında aylık bilgilere çok fazla ağırlık vermemek gerekiyor.
-İşe alım kolaylığı henüz normale dönmedi ancak koşullar iyileşiyor.
-Faize duyarlı sektörler zorlanıyor, ancak insanların hala hizmetlere ve deneyimlere harcayacak parası var.
-Üretkenlikte bir değişim olduğunu söylemek için henüz erken, ancak firmalar işgücünden tasarruf etmek için yatırım yapıyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç