TCMB Politika Faizini Sabit Tuttu…

TCMB Politika Faizini Sabit Tuttu…

*TCMB Şubat ayı toplantısında politika faizini beklenildiği gibi %45 oranında sabit tuttu. Geçtiğimiz toplantıda 250 baz puanlık artış kararı alan TCMB, toplantı sonrasında faiz oranının yeterli sıkılaştırma seviyesine ulaştığını net bir şekilde ifade edilmişti. Bu toplantının ardından bugün politika faizinin sabit tutulması kimseyi şaşırtmadı.

*Euro Bölgesi’nde Ocak ayı tüketici enflasyonu beklentileri karşıladı. Manşet enflasyon aylık bazda %0.4 gerilerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.8 arttı. Bir önceki veriler sırasıyla %0.2 ve %2.9 artış şeklinde gerçekleşmişti. Geçtiğimiz veride aylık enflasyondaki yükselişin ardından bu kez gerileme gerçekleşti.

   Çekirdek enflasyon ise yıllık bazda inatçılığını sürdürürken aylık bazda ciddi şekilde geriledi. Aylık bazlı çekirdek enflasyon %0.9 gerilerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.3 artış gösterdi. Bir önceki veriler sırasıyla %0.5 ve %3.4 artış göstermişti.

*ABD piyasası kapandıktan sonda dünyanın önde gelen konaklama rezervasyon şirketi Booking Holdings Inc. şirketinin bilanço sonuçları gelecek. Hisse başı kazanç beklentisi son çeyrek için 29.72 $ iken, bunun sonraki çeyreklerde daha da artması ve 2024’ün ilk yarısında 43.10 $’a kadar çıkması öngörülüyor. Toplam gelir 4.71 Milyar $ öngörülürken, 2024 yılının ilk yarısında 6.04 Milyar $’lık gelir bekleniyor. Habere ilişkin detaylara ve teknik analize link üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://ikon.news/haber/detay/926163

*Almanya’da Şubat ayına ait ön yayın PMI verilerinde, imalat PMI 45.5’den 42.3 seviyesine gerilerken, hizmet PMI 47.7’den 48.2 seviyesine yükseldi.

*Euro Bölgesi’nde Şubat ayına ait ön yayın PMI verilerinde, imalat PMI 46.6’dan 46.1 seviyesine gerilerken, hizmet PMI 48.4’den 50.0 seviyesine yükseldi. Böylelikle hizmet PMI 50 eşik değerine ulaşmış oldu.

*İngiltere’de Şubat ayına ait ön yayın PMI verilerinde, imalat PMI 47.0’den 47.1 seviyesine yükselirken, hizmet PMI 54.3 seviyesinde sabit kaldı.

*TCMB’nin yayımladığı haftalık bültene göre 16 Şubat haftasında toplam rezervler %0.53 düşüşle 134.20 milyar dolar oldu. Toplam rezervler içerisinde altın rezervleri %0.92 düşüşle 48.11 milyar dolar olurken, döviz rezervleri %0.32 düşüşle 86.09 milyar dolara geriledi.

*TCMB’nin yayımladığı haftalık bültene göre 16 Şubat haftasında yurt dışında yerleşik kişilerin portföy değişimleri hisse senetlerinde 22.1 milyon dolar azalırken, DİBS (kesin alım) değişimi 60.4 milyon dolar artış gösterdi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) son para politikası toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Toplantı tutanaklarına ilişkin açıklamaların yer aldığı haberimize link üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/926178

*ABD’de işsizlik hakları başvuruları geçtiğimiz hafta 217.000 kişi beklentisine karşılık 201.000 kişi olarak gerçekleşti. Bir önceki veri 213.000 kişi olarak gerçekleşmişti.

*İngiltere Merkez Bankası’ndan Greene yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:
  -Orta Doğu'dan enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler var.
  -Kesintiye oy vermeden önce İngiltere'de enflasyonun kökleşmediğine dair daha fazla kanıt görmem gerekiyor.
  -Ben beklememiz gerektiği görüşündeyim.
  -Hizmet enflasyonu genel olarak gevşemeye başladı.
  -Ücret artışı doğru yönde ilerliyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç