Hafta Başlangıcı Global Piyasalarda Hafif Dolar Lehine Başladı...

Hafta Başlangıcı Global Piyasalarda Hafif Dolar Lehine Başladı...

*Global piyasalar haftaya sakin başladı diyebiliriz. Piyasa genel olarak ABD Doları lehine hareket etti. Japon Yeni haricindeki hemen hemen tüm para birimleri ABD Doları karşısında hafif değer kaybetti. ABD vadeli borsa endeksleri yatay-hafif negatif seyirde ilerlerken geçen hafta rekor üstüne rekor kıran Japonya Nikkei borsası da negatif seyrediyor. ABD tahvil faizlerinde de Asya seansında hafif geri çekilme söz konusu.

*İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Breeden ve Baş Ekonomist Pill Pazartesi günü konuşacak. TSİ 12.00’de  İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sarah Breeden ve TSİ 14.00’de Baş Ekonomist Huw Pill, BoE'nin ihtiyatlı düzenleme araştırmaları konulu konferansında açılış konuşmasını yapacak.

*Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’in konuşması, günün önemli gündem maddesini oluşturuyor. Lagarde, TSİ 19.00’da konuşacak.

*Yarın açıklanacak Japonya enflasyonunda yıllık bazda çekirdek TÜFE’nin 2022 Nisan ayından bu yana ilk kez %2’nin altında gelmesi öngörülüyor. Japonya TÜFE verileri Salı günü TSİ 02.30’da açıklanacak.

*Yeni haftada önemli veriler bizi bekliyor olacak. Salı günü ABD’den dayanıklı mal siparişleri, Çarşamba günü ABD’de ekonomik büyüme, Perşembe günü Almanya’da enflasyon ve ABD’de Çekirdek PCE Fiyat Endeksi ve Cuma günü ise Çin’de PMI verileri – Euro Bölgesi’nde enflasyon – ABD’de PMI verileri takip edilecek.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç