Japonya Enflasyonundaki Yavaşlama Beklenti Altında Kaldı...

Japonya Enflasyonundaki Yavaşlama Beklenti Altında Kaldı...

*Japonya’nın Ocak ayı enflasyonu hafif azaldı, yani fiyat artış hızı yavaşladı. Ancak Japonya 'çekirdek' enflasyonunun (taze gıda hariç TÜFE) Mart 2022'den bu yana ilk kez %2'nin altına düşmesi bekleniyordu. Bu olmadı ama o zamandan bu yana en yavaş artış hızı açıklandı. Taze gıda ve enerji hariç enflasyon %3.5 açıklandı ve bir önceki veri olan %3.7’ye göre yavaşladı.

Beklenenden biraz daha yüksek olan enflasyon oranları, Japonya Merkez Bankası'nın yakın vadede daha sıkı bir politika izlemesini bekleyenlerin beklentilerini besleyebilir.

*Kansas FED Başkanı Schmid, henüz yüksek enflasyondan kurtulmadıklarını ve FED’in faiz indirimleri konusunda sabırlı olması gerektiğini belirtti.

*FED’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Barr’ın bugün TSİ 17.05’de konuşma yapması bekleniyor.

*Gün içinde ABD tarafından 16.30’da Dayanıklı Mal Siparişleri verisi önemli olabilir.

*Global piyasalar hafta başından bu yana genel olarak sakin ve geçen haftaki fiyatlamalarını korudu. Kripto paralarda yükseliş eğilimi devam ederken, dolar, altın ve borsa endeksleri yatay seyrediyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç